2015. június 15.

Füstölt sajtos sárgarépakrém

A sok-sok epres süti után egy kis változatosság: fokhagymás, füstölt sajtos sárgarépakrémet kaptunk Esztitől. Nem csak a receptet és nem csak a képeket! Néhány hete nálunk vendégeskedtek nagylányával, Eszterrel együtt és egy hatalmas tál sárgarépakrémet hoztak ajándékba. Én még soha nem ettem ilyent, így amikor megláttam, először azt hittem, amerikai káposztasalátát csinált a kerti partira, amit azon a hétvégén tartottunk, de aztán felvilágosított, hogy nem az. Soma Mamagésa egyik táborában kóstolta ezt a finomságot. Először gyanakvóan nézte, aztán rájött, hogy nem lehet betelni vele. Tényleg nem!


Nagy előnye még, hogy egyszerűen elkészíthető akár egy nagy adag is belőle.

Hozzávalók:
- 1 rész sárgarépa
- 1 rész füstölt sajt
- ízlés szerint fokhagyma
- majonéz
- snidling (elhagyható)

A sárgarépát lereszeljük vagy aprítógépben finomra vágjuk, a sajtot szintén lereszeljük. Egy mély edényben összeöntjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított snidlinget és annyi majonézt hogy az egészet összedolgozva krémes, kenhető állagú keveréket kapjunk.

Néhány órára helyezzük hűtőbe - de ha 1-2 napot áll, úgy még finomabb - majd faljuk fel az egészet! :) A legfinomabb forró pirítósra kenve, hiszen úgy ráolvad a sajt, de grillezett húsok mellé is
tökéletes!



Köszönjük a receptet, Eszti! A kóstolót és a tálat amiben a kóstolót hoztad pedig különösen! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése