2015. március 4.

Tavaszi virágok vagy ajándékcsomag

A tegnapi gyönyörű, napsütéses, már majdnem tavaszi napon Judit meglepett engem ennek a szépséges sütinek a fotóival. Írtam is neki, hogy éppen jókor küldte, szükségem volt egy kis vidámságra, mert pont most akar ledönteni egy megfázás a lábamról. Épp a hőemelkedéssel küzdöttem, amikor megérkezett a postafiókomba Judit legújabb alkotása.


Nagyon aranyos volt, még fázisfotókat is küldött, hogy ne kelljen sokat írnom és magyaráznom a virágok, vagy masnival ellátott ajándékcsomag - ki minek látja -  formázását. Egyszerűen csak nézzétek végig a képeket. :)



Nem sok minden kell hozzá, mindössze egy, vagy két csomag leveles tészta, attól függően, hogy hány darab sütit szeretnétek készíteni, kevés liszt, némi lekvár, porcukor, sodrófa, derelye (vagy pizza) vágó, sütőpapír, tepsi és előmelegített sütő.

Juditnak 1 csomag, vagyis 50 dkg tésztából az alábbi képen látható mennyiség készült el.


A felengedett leveles tésztát gyengén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval szabályos négyzet alakokat vágunk belőle. A fenti fotón látható módon a szélektől kissé beljebb bemetsszük, majd lekvárt kanalazunk a tészta közepére és az átlós sarkakat felhajtjuk majd összecsípjük.

A lekváros tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rendezzük és 180 fokra előmelegített sütőben rövid idő alatt aranysárgára sütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.


Judit azt írta, bármivel megtölthetjük, amihez kedvünk van, édesen vagy sósan egyaránt finom. Én el tudnék képzelni benne pudingot, gyümölcsös túrókrémet, snidlinges sajtkrémet vagy spenótkrémet is.

Köszönöm a képeket és a receptet, Judit!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése