2015. március 7.

Narancsos forralt bor

A forralt bor nálunk leginkább téli estéken szokott előkerülni, amolyan lélekmelegítőként, amikor kint hideg van és sötét. Bár már lassan itt a tavasz - a napsütés, a madarak, a fákon a rügyek mind ezt jelzik - de azért még igencsak lehűl a levegő estére. Ráadásul kissé megfáztam a napokban, ezért Imi nagyon kedvesen felajánlotta hogy csinál egy jó nagy adag forralt bort, hátha jól átmelegszem, ha megiszom belőle egy-két pohárnyit.


Nem tiltakoztam. És tényleg segített, úgyhogy én akár receptre is felírnám náthás sorstársaimnak az esti test- és lélekátmelegítő gyümölcsös-fűszeres bort.

Hozzávalók:
- 1 üveg félédes vörösbor
- 2 narancs leve
- 2 evőkanál Méhes-Mézes Hűvös napok forraltboros fűszerezésű szőlő szörp
- szegfűszeg ízlés szerint
- egész fahéj ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl víz
- cukor ha szükséges

A víz és a cukor elhagyható, attól függően, hogy ki mennyire szereti töményen és édesen a vörösbort.


Öntsük a bort és a vizet egy lábasba, kezdjük el melegíteni. Dobjuk bele a fahéjat, szegfűszeget, adjuk hozzá a narancsok levét, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd keverjük hozzá a szörpöt is. További 1-2 percig forraljuk, ne tovább.

Szűrjük át, töltsük pohárba, bögrébe és már fogyaszthatjuk is! Csakis forrón az igazi.


A forralt bor elkészítéséhez Méhes-Mézes Hűvös napok forraltboros fűszerezésű szőlő szörpöt használtunk, amely igazán pikánssá tette italunkat.

A leírása szerint gazdag ásványianyag és magas vitamintartalma miatt meghűlés esetén is érdemes fogyasztani. Mintha csak nekem írták volna az ajánlót.

A termékről bővebben ezen a linken találhattok információt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése