2015. március 13.

Banán-eper turmix levendulás mézzel

Szinte mindig friss, házi tejet fogyasztunk, amit apukám a közeli "téeszben" szokott vásárolni az egész család részére. Össze sem lehet hasonlítani a dobozos tej ízével, bár én szeretem azt is. Árban nincs nagy különbség a kettő között, de minőségben annál inkább. Sűrű, zsíros, telt ízű.

Mivel mindig van otthon friss tej, ezért három dolog elég gyakran szokott előfordulni nálunk: puding, tejberizs, gyümölcsturmix.


A héten Imi gyümölcsturmixot készített banánból és eperből. Ízesítésként mézet használt, méghozzá egy egészen különlegeset: Méhes-Mézes levendulás mézkészítményt.

Finom illatú, kellemes ízű méz. Ráadásul a levendula köztudottan nyugtató hatású, éppen ezért egy fárasztó munkanap után igazán megérdemlünk egy levendulás mézkészítménnyel édesített turmixitalt.

Hozzávalók:
- fél liter (házi) tej
- 2 db banán
- 4 db nagyobb vagy 6 db kisebb eper
- 1 evőkanál (vagy ízlés szerint) Méhes-Mézes levendulás mézkészítmény

A mézkészítményről további információkat ezen a linken olvashattok.


A banánt meghámozzuk, kisebb darabokra tördeljük, az epret megtisztítjuk. A gyümölcsöket beledobjuk a turmixgép tartályába. Hozzáadjuk a hideg tejet és a mézet. A turmixgép segítségével pillanatok alatt sima italt varázsolunk belőle. :)

Poharakba töltve azonnal fogyasztandó!


Egészségünkre! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése