2014. november 5.

Hagymás cukkinikrém

... hogy ne csak padlizsánkrémet kenjünk pirítósunkra. :)

A receptet Judittól kaptam, aki nemcsak az étel fotóját küldte át vele együtt, hanem azt is megmutatta, hogy kisfia Bobó, milyen jó étvággyal fogyasztja ezt a különlegességet. Bizony, ez is egy bababarát recept, mint a sütőtökös-fehércsokoládés kuglóf, mert nemcsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de gyerekek is imádják.


Mármint a kicsi és nagy gyerekek is, mert Judit írta, hogy férje, Tomi is pozitívan nyilatkozott róla, pedig nem rajong a tökfélékért.

Az alábbi képen Bobót láthatjátok, ahogyan várja a következő falatot a vacsorából. :)


A recept nagyon egyszerű, és mivel nem is kell hagyni összeérni az ízeket fogyasztás előtt, ezért akár munka után, gyors vacsoraként is elkészíthető.

Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge vagy 3 kicsi cukkini (kb. fél kg)
- 3 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- oregano
- majoranna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- kakukkfű
- só
- olaj

A cukkinit megtisztítjuk, meghámozzuk, kettévágjuk és ha kell magját is eltávolítjuk és végül felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, szálasra vágjuk.

Egy lábasban olajat melegítünk, rádobjuk a hagymát és fedő alatt dinszteljük. Amint megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy percig együtt pirítjuk őket. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan összekeverjük. Hozzáadjuk a cukkinidarabokat, fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk. Ha egy kevés vizet öntünk alá, egészen biztosan nem fog odaégni.

Ahogy megpuhult a cukkini, botmixerrel pürésítjük és már tálalhatjuk is, vagy akár ki is hűthetjük, mert mindenhogyan finom.


Judit azt írta, hogy a fagyasztást is jól bírja ez a cukkinikrém, így ő a mélyhűtőbe is szokott eltenni belőle. Valamint akár sült húsok mellé is kínálhatjuk, mert kellemesen édeskés ízű.

A kis huncut Bobó pedig így könyörög a következő katonáért:


Köszönöm a receptet Judit, biztosan ki fogom próbálni. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése