2013. január 23.

Fűszeres tepsis sült krumpli

A kedvenc köretünk a mézes sült oldalas mellé. Szerintem mással még nem is készítettem, annyira ízlik nekünk ez a szaftos-fűszeres-hagymás krumpli.

Az elkészítése végtelenül egyszerű és bár nagyon szeretjük a sült krumplit is, én inkább ezt preferálom. Nem lesz tele a lakás kiszellőztethetetlen olajszaggal és ezt akár egyszerre tudom sütni az oldalassal a légkeveréses sütőmben. Persze külön tepsiben. :)


Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1,5 teáskanál pirospaprika
- 1,5 teáskanál majoránna
- 1,5 teáskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 3-4 evőkanál olaj

A krumplit meghámozom, megmosom, gerezdekre vágom és egy sütőtálba rendezem. A hagymát megtisztítom, negyedekre, majd a negyedeket további 3-3 részre szeletelem. Ezeket a krumpli közé dobom.

A zöldségeket megszórom a fűszerekkel, meglocsolom az olajjal és jó alaposan összekeverem az egészet. Az olaj mindenhol rendesen vonja be, nehogy sütés közben letapadjon a krumpli.

Alufóliával lefedem a tálat és 250 fokra előmelegített sütőbe tolom. Ha már bent sül az oldalasom, alá szoktam helyezni a krumplit a sütőtálban.

Kb. fél óra múlva megnézem, hogy megpuhult-e. Általában elég neki ennyi idő, de ez a krumpli fajtájától függ. Ha megpuhult, visszatolom a sütőbe és most már alufólia nélkül megpirítom a tetejét.


Erről a köretről nincs is mit írni mást, ki kell próbálni. Amióta először megsütöttem, szinte mindig ez az első, ami eszembe jut, ha krumplis köretről van szó. Sokféle hús mellé illik és egy friss salátával kiegészítve tökéletes!

Ez egy gyors bejegyzés volt, de csak azért, hogy nagy lendülettel tudjak nekiállni a következőnek, ami nem más lesz mint Julia Child Boeuf bourguignon-ja. :) Készüljetek, mert ott lesz mit olvasni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése